- בדיקת אולטרסאונד מיילדותית -

את בהריון, או מתכננת אחד כזה? שמעת את המילים "בדיקת אולטרסאונד מיילדותית" וזה קצת מלחיץ אותך? עמוסה מרוב מידע על הבדיקות וצריכה קצת סדר?

במאמר הבא ננסה להסביר לך בקצרה על רשימת הבדיקות הנחוצות לאישה בהריון, ונאחל לכולן הריון קל ובריא:

מהי בדיקת אולטרסאונד מיילדותית?

בקצרה: בדיקת אולטרסאונד מיילדותית היא בדיקה הנערכת לנשים בהריון במטרה לסקור את התפתחותו של העובר ואת תקינות ההריון במהלך התקופות השונות שלו. חלק מהבדיקות הן שגרתיות ולצרכי מעקב התפתחותי בלבד, וחלק הן מיוחדות ונצרכות רק בהוראת רופא.

מהי בדיקת אולטרסאונד?

בדיקת אולטרסאונד היא בדיקה שבה משתמשים במכשיר הפועל על גלי קול בתדר גבוה מזה שאדם יכול לשמוע כדי ליצור תיאור גרפי של איברי הגוף הפנימיים של הנבדק. בשונה מבדיקות רנטגן ו-CT העושות שימוש בקרינה מייננת העלולה לגרום למחלות ל"ע, בדיקת אולטרסאונד היא בטוחה לחלוטין ואינה כוללת סכנות.

בשלבים המוקדמים מאוד של ההריון הבדיקה היא וגינלית, ולאחר מכן היא תהיה בטנית. בדיקות המעקב השגרתיות יבוצעו על ידי טכנאית אולטרסאונד, אך בדיקות מיוחדות ייערכו לעיתים על יד רופא. הבדיקה אינה מסוכנת, אינה מכאיבה ואינה דורשת הכנות מיוחדות, ולאחר הבדיקה ניתן מיד לחזור לשגרת היום.

מתי צריך לבצע בדיקת אולטרסאונד מיילדותית?

כאמור, ישנן מספר בדיקות אולטרסאונד שמומלץ לבצע בנוסף לבדיקות המעקב השגרתיות, שאותן יש לבצע אחת לספר שבועות:

בדיקת אולטרסאונד מיילדותי להריון צעיר

בדיקה שגרתית זו נערכת בעת שאת מזהה כי נכנסת להריון, בדרך כלל בשבועות 6–10 להריון.

בבדיקה זו בודקים את תקינות ההריון, מיקומו וגודלו, את גיל ההריון ואת כמות העוברים.

בדיקת שקיפות עורפית

בדיקה זו נערכת בשבועות 11–13 להריון, ובה בודקים את גודלו של העובר, וכן מודדים את כמות הנוזל הנמצא בעורפו של העובר המסייע בזיהוי ושלילת מומים עובריים וגנטיים שונים, לרבות תסמונת דאון.

בסמוך לבדיקה זו יש לבצע בדיקת דם רגילה המכונה "בדיקת סקר ביוכימי ראשונה", ולאחריה ניתן לזהות ולשלול תסמונת דאון במידת דיוק של כ־85%. במקרה של ספק בתוצאות תיערך בדיקה נוספת, בליווי רופא.

בדיקת סקירת מערכות מוקדמת

בדיקה זו נערכת בשבועות 14–17 להריון, ובה מתבצעת סקירה מלאה של איברי העובר ומערכותיו השונות על מנת לאתר מומים וסימנים לבעיות גנטיות. בבדיקה זו יעריך הרופא גם את מיקום השליה, כמות מי השפיר, גודל העובר וקצב הגדילה שלו. בדיקה זו אינה מהווה תחליף לבדיקת השקיפות העורפית או לבדיקת סקירת המערכות המאוחרת.

בדיקת סקירת מערכות מאוחרת

בדיקה זו נערכת בשבועות 20–24 להריון, ובה מתבצעת סקירה נוספת ומלאה של איברי העובר במטרה לזהות מומים באיברים שעדיין לא התפתחו די הצורך בעת שנערכה הסקירה הקודמת, כגון הלב והמוח, וכן מומים התפתחותיים קלים יותר. כמו כן ייבדק אורכו של צוואר הרחם, בניסיון לחזות סימנים אפשריים ללידה מוקדמת.

בדיקת טרימסטר שלישי

בדיקה זו נערכת לאחר השבוע ה-30 להריון. בבדיקה זו, מלבד בדיקת האיברים ותקינות ההתפתחות הרגילה, יתבררו גם מנח העובר ומשקלו; כמות מי השפיר; מיקום השליה ואורך צוואר הרחם.

היכן מבצעים את הבדיקות האלו?

את הבדיקות ניתן לבצע במרפאות ובמרכזים הרפואיים, אך ב-'Taly at Home' אנו מייתרים לך את הצורך להמתין בתורות הארוכים למרפאה ומביאים את הבדיקות עד אלייך. אנו מאמינים כי כל אישה צריכה לבצע את הבדיקה בנוחות ובמקום הכי מוכר ונעים לה. לאחר יצירת קשר אנו נמצא את הזמן הנוח עבורך לבצע את הבדיקה בביתך, בשלווה וברוגע. אנו מביאים את המכשור המתקדם ביותר ונבצע את הבדיקה במהירות ובקלות, תוך שמירה על נוחות מקסימלית עבורך.